Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine Başvurular Başladı

2018-2019 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Haziran 2019 tarihinde yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınav veya adrese dayalı yerleştirme haricinde spor ya da sanat yeteneği bulunan öğrenciler MEB'e bağlı güzel sanatlar ve spor liselerine kayıt işlemleri için bugünden itibaren 28 Haziran 2019 tarihine kadar başvuru yapabilecekler.

Öğrencilerin güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirmelerinde ortaokul başarı puanı, ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda alınan yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının alınarak hesaplanmasında dolayı bu öğrencilerin LGS merkezi sınav puanları ise yetenek sınavlarında dikkate alınmayacaktır. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarını bitiren öğrenciler öğrenim görmek istedikleri okul türlerinden en fazla 2 okul seçerek okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurabilecekler. Listeler 29-30 Haziran günlerinde açıklandıktan sonra Temmuz ayının ilk haftasında yetenek sınavları yapılacak ve kayıtlar LGS sonuçlarına bakılmadan gerçekleştirilecek. Yetenek sınavları bölümler bazında 1-5 Temmuz günleri arasında komisyonlar tarafından yapılacak. Yetenek sınavında 50 puan barajını geçemeyen öğrenciler başarısız kabul edilecek ve değerlendirmeye alınmayacak. Yetenek sınavında 50 ve daha fazla puan alan öğrencilerin yetenek sınavının %70'i ile ortaokul başarı puanının %30'u alınarak 100 tam puan üzerinden değerlendirme ve sıralama yapılacak. En yüksek puandan en düşük puana doğru yapılan sıralamada bölümler bazında oluşturulan kontenjan kadar asıl ve yedek listeler 5 Temmuz'da mesai bitiminde okullarda ve okulların internet sayfalarında yayınlanacak.

Kaynak: www.mebpersonel.com